01. Energie fundamentală

10. FRUMUSEȚEA PERCEPȚIILOR ȘI CUNOAȘTERILOR NOASTRE PRIVIND ENERGIA FUNDAMENTALĂ!

I. IDEI PRINCIPALE

1. Percepții ale celor din jurul nostru:

 – percepția energiei fundamentale, atunci când spiritele au cunoașterea și experiența perceperii ei;

 – percepția mișcării, circulației fluxurilor de filamente energo-materiale: voaluri de diferite culori, în deplasare cu diferite viteze, sunete consecutive și simultane – toate formează armoniile universale;

 – percepția radiațiilor din întrupări și a radiațiilor structurilor create din energie fundamentale (create numai de către marii creatori de universuri, coordonatori ai evoluțiilor noastre) și din fluxuri de filamente materiale;

 – percepția structurilor macro-, și micro-cosmice, planetare, stelare, cosmice, ale corporalității de întrupare individuale.

2. Ceea ce este specific macro- și micro-cosmosului care ne înconjoară în zona în care se află galaxia noastră (zona I a universului) este amplasarea lor cu distanțe uriașe între structurile lor, structuri care la rândul lor sunt mult mai numeroase, mari și complexe decât cele perceptibile de noi: pentru a oferi spațiu și timp pentru desfășurări complexe ale structurilor și funcțiunilor lor, mișcărilor complexe ale fluxurilor energo-materiale între, și în interiorul acestora; în acest fel, radiațiile tuturor impulsionează spiritele întrupate să-și cunoască și folosească seturile de raze proprii pentru diferite manifestări; astfel în continuare vom trăi în locuri cu structuri macro- și micro-cosmice foarte apropiate, cu corporalități comune (stele și planete) și individuale (biosisteme) din ce în ce mai simple – dar spiritele se dezvoltă și își pot manevra prin voință seturile de raze folosind corporalitate din ce în ce mai simplă. 

II. DETALII, DISCUȚII

Deși scriam în articolul anterior că vom lua o pauză momentan aici, la acest capitol, pentru a merge mai departe cu publicările pe blog despre Peștera Ialomicioarei, un comentariu pe care doamna Simona, prietena blogului meu, l-a pus acolo (da, aici comentariile nu mai merg – ne preocupăm intens de crearea unui nou site) m-a determinat să scriu încă ceva aici, pentru că și dânsa ar fi dorit să pună comentariul aici. Și pe urmă mă voi întoarce fuguța la blog, pentru o vreme, la Peștera Ialomicioarei. 

Așadar, mai întâi comentariul spendid al dnei Simona.

”… Si acum vibratii, monade, sunete si as adauga eu culoare .O mare de culoare au aceste fuioare de emergii si nu conteaza ca sunt materiale sau doar energii. Am inteles mai greu ce-i cu culorile pe care le tot visez. O mare de galben, de fapt un crem in degrade care-i impistritat cu pete de verde, si unde si unde alte culori rare din tot spectrul pe care-l stim al luminii. Asta am vazut, noptile cu vise la care eu le zic de categoria 1. Eu in spatiu, nu ma vad dar vad totul dintr-un colt, ma simt asa de mare ca am impresia ca sunt peste tot si la steaua asta si la alealalte, vad niste puncte de unde vine aceast mare șal, bucati mari care se intalnesc si se contopesc. Nu-mi aduc minte decat un bazait care se estompeaza rapid, dar dansul, asa am decodificat eu ”chestiile astea danseaza” si formeaza o masa de culoare care se umfla si dezumfla si parca asta-i da si miscarea si asta-i da si viata galbenul ala e sucul in care traiesc celelalte culori si atunci daca alea pulseaza inseamna ca traiesc si galbenul e ceace e apa pt pesti Viata.

Nu stiu daca ce-am vazut e manifestarea pt astral sau pt fizic .Tu spui ca ele se comporta la fel in cele trei universuri fizic, astral, cauzal. Dar eu cred ca si daca au aceiasi manifestare culoarea se schimba in functie de nivel si de univers: Intra in univers, hraneste, aduce informatie, vitalitate se incarca la randul lor. Sau mai bine hai sa vedem ex: plantele fac de fapt rost de azot noaptea cand toata biosfera Pamantului primeste energie de la fuioarele de energie, azot care daca n-ar exista n-ar exista nici fotosinteza de peste zi, ca sa nu mai vorbim ca ziua acumuleaza CO2 si noaptea vor da O2 afara, azotul fiind cel de-al treilea element care desii neutru va folosii producerii de O2. Si acum stim ca flori sunt si-n astral ”precum in cer asa si pe Pamant” cum se hranesc ele, ce efect are soarele asupra lor, noaptea cu fuioare incarcate de energie si materialism, ce primesc, ce cedeaza, azotul e si pt ele element neutru in astral? Cum percep monadele sistemului de fuioare omul pamantean, omul astral? Are omul astral nevoie de aceiasi energie pt hranirea corpurilor sale ca si cel pamantean? Sau functie de univers si gradare vine aceiasi energie si fiecare nu numai ca-si ia ce-i trebuie si difera doar reactiile care au loc ?

Noi stim ca sunt tot felul de energii in univers, tot felul re raze, gama, beta, etc si o energie careia ii spunem energia neagra (pt ca stim prin masuratori ca exista dar nu o vedem) poate e chiar aceasta energie cred ca Keshe despre ea vorbea, dar in univers totul se petrece ca o treime daca vine o energie fizica, una a fuioarelor de energie sa zicem neagra, atunci care-i a treia energie ? Si care-s pozitive, care-s neutre, care-s negative?

Si pana la urma corpurile noastre eterice, fluidice sunt hranite de catre aceasta energie, dar de reparat cine le repara? …”

Și răspunsul meu, acum. 

Da, noi vedem fluxurile, fuioarele de filamente-energii și filamente-materii în primul rând prin luminiscența pe care ele o emană, care prin culoare și, prin jocul de lumini și umbre, ele capătă formă și volum, iar prin mișcarea lor delimitează spațiul și timpul perceput de observator – de exemplu: în timp ce a trecut un fuior bleu planeta era la stânga constelației ”x”, iar pe Pământ era ziua la amiază. Dar uneori le diferențiem între ele doar prin culori într-un câmp fără repere spațio-temporale: spunem că vedem o mare, un ocean de culoare (galben, în exemplul dat) ca fond general de unde apar pete vernil, bleu-mov, portocaliu sau lila… Fire, voaluri sau șaluri, puncte care se expandează brusc ca un boboc ce irumpe în floare… Dacă intri într-un fluviu de o anume culoare, se poate vedea că acolo sunt miliarde de firișoare subțiri, de filamente, care se spiralează sau unduiesc și atrag brusc altele care treceau prin spatele lor, care la rândul lor atrag altele…

Se poate observa că uneori o ”culoare” este predominantă, dar totuși ea este o masă finită în deplasare, iar din străfunduri apar firișoare ce parcă la început par a se îndepărta, neoprite de altele, dar în curând se întorc mai bogate, din ce în ce mai bogate și umplu la rândul lor orizontul observatorului… în timp ce alte picături, ca niște lacrimi, clipesc în peisaj și anunță astfel alte valuri ce vor cuprinde orizonturi vechi sau noi…

În plus, la începutul călătoriilor noastre astrale, ieșirea tensionată a corpului astral (din frică, neîncredere sau orice alt fel de jenă) sau doar emoționată de bucuria simțirii mult-dorită, în exterior poate să ne apară auzului ca un bâzâit, sau ca un dangăt, sau ca o țiuitură (ca la aparatele vechi de radio când căutam posturi noi!). DAR acomodarea rapidă face ca acest sunet să se piardă destul de repede, iar în locul lui, dacă ascultăm cu multă atenție, în timp, apar alte sunete suave, fine, sub formă de valuri de sunete – echivalentul voalurilor (șalurilor – cum le numește atât de frumos, atât de românește dna Simona!) de culoare, care vin unele după altele sau unele peste altele într-o maree de sunete atât de armonios împletite între ele, încât atunci când ne aducem aminte aproape că ne dau lacrimile!...

Ei… și acum să ne cufundăm în pătrunderile cunoașterilor!...

Fuioarele, fluxurile sunt specifice fiecărui univers, iar particularitățile de evidențiere ale tuturor celor din fiecare univers sunt specifice fiecăruia în parte: în funcție de energia fundamentală a fiecărei bule – și nu numai a fiecărui univers, ci și a fiecărei zone (și subzone) din universuri. 

În universul nostru specificitatea de acest fel apare nu numai la nivelul unor spații întinse, la nivel macro, ci și la nivel local și, mai departe, la nivelul câmpurilor – și mișcării câmpurilor corpurilor viețuitoarelor, plante și animale deopotrivă. Dacă la nivel macro-universic, macro-cosmic, mișcările sunt ample și relativ ușor de urmărit, este din ce în ce mai greu de urmărit la nivel local (între forme de relief) sau individual, dar cu atât mai greu – fără un studiu și o atenție întărită prin experiență îndelungată a observatorului – este să determinăm mișcările la nivele moleculare, atomice și subatomice. Dar ele sunt, toate aceste structuri, aflate la distanțe mari (până la uriașe), nu numai între stele și planete, ci și între structurile atomice și subatomice: tocmai pentru a oferi:

– spațiu larg pentru structuri cu vibrație mult mai înaltă, foarte puternice, care însoțesc partea materială, care să impulsioneze mișcări de fluxuri mult mai bogate decât în alte zone ale universului, unde vibrațiile sunt mai înalte și circulațiile mult mai rapide fără multe impulsuri;

– timp de desfășurări foarte mare la nivelele de vibrație foarte joasă, pentru ca toți întrupații să se obișnuiască să le simtă: chiar dacă la începutul evoluțiilor lor spiritele nu le pot deosebi și nu le pot folosi separat, cum se petrec lucrurile în celelalte zone ale universului, unde întrupații au o putere energetică mult mai mare mare și experiență mult mai multă. În alte zone ale universului întrupații nici nu au atât de multe corpuri suprapuse pentru a se învăța cu percepții și cu manifestări diferite în situații diferite, pentru că acolo spiritele deja au învățat să-și folosească singure seturile de raze proprii, fără mijlocirea unor corpuri specializate după câte seturi pot folos. Aici, în această zonă, spiritele trebuie să se obișnuiască cu ele mai întâi, apoi să le conștientizeze și să le folosească în diferite feluri de manifestări pe care treptat le învață, distinct, una după alta. 

Înafara structurilor – de la atomi, molecule, structurile formate din aceste elemente de bază, diferite între ele, mai discutăm despre radiațiile care provin și de la spiritele întrupate (radiațiile în raza cărora se formează corpurile noastre), de la radiațiile care provin de la structurile create din energie fundamentală, precum și de la fluxurile de filamente energo-materiale din circulațiile cosmice. Toate radiază în spectrul de frecvențe proporționale cu vibrația energiei fundamentale a bulei zonale, a subzonei care delimitează un spațiu din bulă dintre două bariere subzonale; așadar fiecare spațiu universic are o vibrație unică, și ea rămâne practic neschimbată pe un termen enorm de îndelungat, însă în subtilitatea lor aceste câmpuri uriașe își schimbă rar, extrem de încet – dar real, vibrația. Chiar dacă diferențele dintre spații sunt foarte mici, ele sunt reale și pot fi delimitate prin ceea ce am numit bariere energetice subzonale. Astfel de spații determină modificări în derularea unor subetape de evoluție ale spiritelor, ceea ce face evoluțiile mult mai ușoare, cu treceri blânde și cu efecte extrem de importante în evoluții.

Vibrația subzonei dă naștere, mai departe, la tiparul de structuri fixe și circulante, la tiparul evolutiv în spațiul propriu. După cum este vibrația subzonei se creează structuri subzonale care să permită spiritelor să învețe să perceapă și să se manifeste corespunzător. Perceperea radiațiilor are loc, cum scriam mai sus, în bloc, la un loc la început, iar spiritele se învață să recunoască spațiile tot în bloc, să recunoască spații restrânse în spații mai largi. Le conștientizează greu separat de trăirile lor, lent, apoi se vor obișnui să le separe, să le simtă distinct, pe seturi la început, apoi individual, încep să le folosească tot distinct, capătă experiență, experiență care treptat se îmbogățește: la fel cum azi conștientizăm și folosim lumina și întunericul pentru a realiza lucrări specifice timpului zilei și să ne odihnim noaptea. 

La fel nu conștientizăm la început faptul că, în timp ce ne manifestăm pe Pământ în corporalitatea noastră cu corp fizic, avem în același timp corporalitate distinctă în Universul Astral și alta distinctă în Universul Cauzal (deci trei sisteme corporale în același timp atunci când suntem întrupați în Universul Fizic, cum suntem acum). Dar nu ne putem manifesta la început simultan cu toate, cu fiecare în universul său: nu avem suficientă putere energetică, nu avem experiență și nici concentrare pentru a face asta, de aceea corporalitățile noastre din celelalte două universuri rămân în stare latentă acolo în universurile lor, unde funcționează la limita minimă întreținerii vitalității lor. Abia în evoluțiile centrale – cele mai avansate etape din evoluțiile monadelor, de care noi suntem încă departe – vom avea putere energetică și experiența de a trăi conștient în fiecare corporalitate din fiecare univers. și vom lucra SIMULTAN și DIFERIT cu fiecare dintre ele, la fel cum fac coordonatorii evoluțiilor noastre. Nu vom desfășura același fel de trăiri, manifestări așadar simultane și diferite, să reținem – nu înainte de a ajunge în evoluțiile noastre centrale. Deci este impropriu să spunem azi că am fi dumnezei, așa cum se răspândesc diverse idei pe internet. Abia atunci vom trăi și vom observa cum toate manifestările de acest fel, în evoluțiile foarte înaintate, se derulează pe baza acelorași principii extrem de înalte, căpătând o întreită experiență în același timp. 

Chiar și acum, în evoluțiile noastre, aceste corporalități ne ajută pe noi, oamenii cu spirite în evoluții primare și centrale, ne ajută enorm, căci corpurile din celelalte două universuri au vibrația mult mai înaltă decât cea a corporalității noastre de aici, din Universul Fizic. Fără ele, vibrația noastră aici ar fi mult mai labilă, greu de fixat, necesitând un efort uriaș pentru orice spirit întrupat. 

În prezent în evoluțiile noastre, pentru spiritele aflate în evoluții primare și secundare, avem puterea așadar să ne manifestăm CONSECUTIV, în timp liniar, în mod individual în fiecare univers material și să conștientizăm acest lucru, treptat. Dar chiar și așa, ne manifestăm întrutotul ajutați: numai datorită structurilor și funcțiunilor universice și interuniversice. Tot ceea ce se petrece în celelalte două universuri, când suntem întrupați în Universul Fizic, este o preluare inconștientă de informații pentru evenimentele de acolo, nu de aici, care se derulează în preajma locului corporalității noastre de acolo, și de asemenea oricine de acolo are nevoie de informații speciale se poate conecta la corpurile noastre și pot primi mental ceea ce știm noi în profunzime: ca și cum ar citi o carte sau s-ar uita pe un televizor. 

Este bine să reținem de asemenea că lucrurile acolo nu se petrec așa cum se petrec în Universul Fizic, când corpurile noastre se destramă rapid în momentul în care spiritul părăsește Universul Fizic: în celelalte universuri materiale corpurile noastre rămân intacte în structurile și cu funcțiunile planetei de acolo. Iar acest principiu diferit se explică foarte simplu: când suntem în Universul Fizic, care are prin constituția lui vibrația cea mai joasă, suntem ajutați de vibrația înaltă a celorlalte două corporalități care rămân intacte acolo, în universurile lor; dacă ar rămâne corpurile noastre aici, în timp ce noi trăim în celelalte două universuri, vibrația corporalității de acolo poate scădea, influențată de o corporalitate care ar exista aici. De aceea universurile funcționează astfel, spre binele nostru, spre ușurarea evoluțiilor noastre. În evoluțiile centrale, puterea energetică, experiența de a o folosi și concentrarea întrupatului, toate sunt bine controlate de întrupat și nu se lasă influențat nici măcar de alte corporalități proprii; orice evoluant central poate să aibă destine extrem de lungi în care se manifestă simultan și diferit (cu sarcini diferite, în conjuncturi diferite între ele) în toate universurile materiale. Dar până să ajungem astfel și noi, învățăm treptat, de-a lungul evoluțiilor primare și secundare, să ne echilibrăm și să ne controlăm reacțiile în diferite împrejurări, comportamente, atitudini. Centralii nu au astfel nevoie să se întrupeze la fel ca primarii și secundarii, coborând în Universul Spiritual Primar și de acolo să se întrupeze în cele trei universuri materiale, ci (și se știe acest lucru cu privire la Iisus Hristos și alții asemănători care au trăit aici în vremurile vieților noastre) doar își trimit razele direct, din Universul Spiritual Central – în fiecare univers material, urmărind sarcinile pe care le au de înplinit. 

În altă ordine de idei, nici energia fundamentală, nici fluxurile de filamente circulante în atmosferă, nici structurile de orice fel – fie de întrupare, fie de creație a spiritelor – nu sunt nici negative, nici pozitive, nici neutre față de o beneficitate sau negativitate a altora. Ele sunt doar purtătoare de vibrație proprie după cum este nevoie de corporalitatea de întrupare a stelelor, planetelor și biosistemelor lor. DAR DEPINDE NOI CUM NE RAPORTĂM LA ELE ȘI CUM LE FOLOSIM. Ele ne influențează prin vibrația lor și influențele lor creează după experiența noastre de manifestare impulsuri de manifestare (de reacție) în spațio-temporalitatea noastră de întrupare. Este bine să reținem că același fel de energii ne influențează în momente diferite în mod diferit, iar pe de altă parte într-un fel ne influențează pe noi, oamenii, și în alte moduri pe alte viețuitoare. Ne influențează și avem răspuns, reacție, manifestare în funcție de evoluția fiecăruia, în funcție de experiența fiecăruia. Răspundem cu o mulțime de manifestăm de aceeași natură sau de naturi diferite raportate la același eveniment, fenomen, relații interumane sau cu întrega viață planetară. Da, ele ne hrănesc după cum sunt atrase de corporalitatea noastră, de radiația noastră proprie, după cum se prezintă structurile noastre corporale și, prin capacitățile și funcțiunile lor învățăm să ne orientăm energiile proprii, radiațiile proprii spre perpetua continuare a evoluției noastre. 


Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
09. CONCLUZII LA STUDIILE PRIVIND ENERGIA FUNDAMENTALĂ

Toate cele pe care le manifestăm și le creăm au legătură indisolubilă cu energia fundamentală din care cândva ne-am autocreat conjunctural (și nu intenționat, conștient) și la care ne raportăm permanent în evoluțiile noastre.…

08. DESPRE VIBRAŢIA FUNDAMENTALĂ

I. DEFINIRI: VIBRAȚIA FUNDAMENTALĂ: este o particularitate de evidențiere a energiei fundamentale, care constă în emisie de vibrație generată de compactizarea energiei fundamentale aflată și în stare liberă, şi în stare structurată…

Dictionar