03. Universuri

08. Sa privim structurile Universului Fizic în profunzime

Întrucât între timp am învăţat împreună noi elemente legate de Formarea universurilor pe straturile energiei fundamentale , să aducem noi precizări despre ceea ce numim dimensiuni structurale paralele ale universului (de fapt straturi paralele ale universului). 

Dimensiunile structurale paralele (pe scurt: DSP) sunt straturi – sau încă şi mai precis: bule de energie fundamentală care se află într-un spaţiu mai amplu, mai larg, alături de alte structuri asemănătoare: toate la un loc formează Universul Fizic. DSP se află într-o mişcare permanentă în energia fundamentală, dar această mişcare este sincronă pentru toate aceste straturi paralele, ceea ce le conferă un caracter de stabilitate în raport cu fiecare faţă de cealaltă şi toate la un loc în raport cu universul întreg. 

Între aceste straturi paralele sau în preajma lor pătrund într-o mişcare periodică alte straturi aflate în mişcare mai accentuată şi mai frecventă decât aceea a straturilor fixe în raport cu universul. De fapt însuşi universul este într-o mişcare permanentă, întrucât şi toate straturile energiei fundamentale sunt în mişcare, chiar dacă nu sunt toate în raport direct unele cu altele. Întreg Centrul de evoluţie  este structurat pe îmbinări ale straturilor de acest fel, oferindu-le stabilitate, dar nu şi poziţie fixă în raport cu alte bule/straturi ale energiei fundamentale. Există aşadar o flexibilitate a acestei fixări a straturilor, care nu împiedică însă stabilitatea Centrului de evoluţie şi a straturilor în totalitatea lor, pe care se creează unversurile ca spaţii de evoluţie pentru monade, precum şi alte diferite structuri între universuri şi înafara lor, în timp ce în interiorul fiecărui univers există de asemenea straturi pe care le numim: zone şi subzone ale zonelor. 

Cele trei zone studiate până acum în linii mari, în care spiritele sunt în evoluţii primare, formează dimensiunea sau stratul cu vibraţia cea mai joasă: primul strat, cu vibraţia medie cea mai joasă dintre DSP, urmând apoi celelalte straturi cu vibraţie progresiv mai înaltă. Fiecare se află în afara celorlalte, şi toate la un loc formează partea cea mai mare a universului. În dimensiunea/stratul nostru, în care ne aflăm acum, zonele şi subzonele lor sunt straturi stabile chiar în mişcarea lor normală, o mişcare sincronă – la fel ca mişcarea DSP între ele – care oferă stabilitate întregului complex. Toate la un loc se mişcă sincron şi par fixe în energia fundamentală, oferind stabilitate universului în cadrul Centrului de evoluţie. Aşadar ele nu sunt chiar fixe, nu stau nemişcate în locul lor – ci au această mişcare ca o respiraţie blândă, comodă desfăşurării evoluţiilor din toate DSP:

– pentru spiritele aflate în evoluţii primare este comodă pentru că ele nu conştientizează încă mişcările structurilor universului, şi astfel îşi desfăşoară evoluţiile fără să fie împiedicate de fenomenele complexe pe care nu le pot înţelege încă: dar pe care le vor înţelege şi le vor folosi odată cu creşterea puterii lor energetice, precum şi a experienţei de folosire a acestei puteri energetice radiante;

– pentru secundari şi centrali este comodă pentru că pot derula propriile lor activităţi fără să se confrunte cu efecte majore în timp scurt, în perioade scurte de timp, care să afecteze alţi evoluanţi sau ajutorul pe care îl pot oferi.

Ceea ce este necesar a fi înţeles în plus este faptul că trecerile de la un strat la altul sunt diferite la cele interdimensionale faţă de cele dimensionale, ţinând cont de mişcările lor diferite: apropierile şi depărtările straturilor interdimensionale, care nici ele nu sunt fixe, ci în mişcări încă şi mai pronunţate, sunt folosite pentru lucrări care ţin şi de celelalte zone din dimensiunea noastră, mai ales în perioadele de intrare/ieşire din evoluţii comune – a stelelor, planetelor şi galaxiilor din zona a III-a galactică. De asemenea, aceste straturi sunt locuri care pot fi modificate de către entităţile interdimensionale care le folosesc: straturile interdimensionale au un volum mai mic, de aceea şi mişcarea lor este mai amplă şi mai frecventă, cu variaţii mai mari de mişcare în perioade mai largi de timp. Mişcarea lor este în funcţie de mişcarea straturilor mai ample ale energiei fundamentale pe care este creat Centrul de evoluţie, de mişcarea straturilor pe care formează universurile. Fiind mai mici spaţiile interdimensionale pot fi retrase complet şi/sau aduse altele preexistente chiar creării Centrului de evoluţie, ele nedezvoltându-se niciodată. Unele au fost folosite anterior, altele pot fi folosite cândva, în funcţie de viitoarele necesităţi ale evoluţiilor. 

În concluzie, şi stratul nostru face parte din DSP – exprimându-mă despre DSP ca fiind doar straturi paralele cu stratul nostru nu se înţelege corect că TOATE LA UN LOC, inclusiv stratul nostru, au caracteristici comune şi au o poziţie fixă: fiecare în raport cu celelalte DSP, întrucât se mişcă sincron cu ele – doar vibraţia stratului nostru este mai joasă decât a celorlalte straturi: aşa cum în sistemul nostru corporal, corpul fizic are prin natura lui vibraţia naturală cea mai mică, dar toate la un loc sunt stabile şi funcţionează pe baza aceloraşi principii, cu aceleaşi scopuri. Chiar dacă şi structurile lor interioare sunt diferite, ele sunt de aceeaşi natură – straturi, bule ale energiei fundamentale cu compactizări diferite – şi funcţionează în deplină sincronicitate şi împletire a funcţiunilor lor: pentru a servi evoluţiilor spiritelor şi monadelor individuale care le ajută, întrupate în mijlocul lor. Iar de pe straturile cu vibraţii superioare monadele centrale, creatoare ale Centrului de evoluţie, creează mereu structuri stabile la rândul lor: creaţii care se desfăşoară în perioade extrem de lungi de timp, cu remodelări care la rândul lor sunt realizate în perioade foarte lungi de timp, lin, treptat, pentru a nu se deranja evoluţiile primare ale spiritelor care nu au încă nici putere, nici experienţă pentru a înţelege şi a participa la astfel de lucrări. 

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
11. Forma dimensiunilor structurale paralele în dispunerea structurilor universului

Straturile pe care le numim zonele universului (în interiorul universului) şi dimensiunile structurale paralele (par a fi în exterior, însă tot în interiorul universului sunt, după cum vom vedea) sunt de fapt bule de energie…

10. CÂTEVA DETALII ÎN PLUS DESPRE BARIERELE INTER-ZONALE

Atenţionare: să ţinem cont permanent că atunci când ne referim la barierele inter-zonale, cuprindem şi barierele inter-subzonale în această categorie de macrostructuri universice.  I. IDEI PRINCIPALE 1. Barierele energetice inter-zonale…

Dictionar