10. Sisteme spirituale

16. STRUCTURILE INTERIOARE ALE CANALULUI DE DESTIN (1)

Aş dori să adaug ceva referitor la activităţile oricărei monade care are în program întruparea cu corp fizic: există scrieri, vechi şi noi, care spun că omul în esenţa lui este un suflet bun, care face lucruri bune – dar „cade” uneori, în întruparea cu corp fizic, din cauza vibraţiilor joase. 

Cei care spun acest lucru nu sunt crezuţi de toată lumea, pentru că majorităţii oamenilor li se pare absurd să creadă că un criminal notoriu a desfăşurat cândva cele mai frumoase, morale, spirituale manifestări – chiar şi numai la nivel de gânduri active – pe timpul începuturilor acestei vieţi fizice. Cei care au lăsat scrieri referitoare la aceste lucruri s-a aflat cel puţin într-una din următoarele situaţii:

– a vizualizat mental pagini din istoria străveche a lumii, când absolut toţi oamenii erau deosebit de buni, morali, corecţi, la cote nebănuite de noi azi, incredibile chiar prin faptul că azi credem în reîntrupare (reîncarnare) – dar e greu să credem că toţi cei de azi s-au întrupat şi în străvechimi;

– a intuit sau a vizualizat activităţile spirituale la nivelul acestor corpuri spirituale, nivel în care chiar şi cel mai mare criminal face fapte din cele mai înălţătoare pentru lumea totală, înainte de a face pe cele reprobabile din viaţa fizică, la nivelul de vibraţie planetară foarte joasă. 

Dar aceasta este realitatea: fiecare dintre noi s-a aflat, fără nici o excepţie, în situaţia de a face o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp lucruri extrem de înălţătoare pentru omenire, pentru planetă şi pentru întregul său biosistem, pentru întreg sistemul nostru stelar şi întreaga galaxie: şi nu ne oprim din enumerat pentru că nu am avea ce enumera în plus, ci pentru că tot ceea ce se poate adăuga este de aceeaşi natură şi insistenţa poate oricând slăbi atenţia cititorului. 

Să intrăm în studiu şi să precizăm din nou: canalul de destin este realizat tot din energie fundamentală, dar compactizată până la o vibraţie superioară tuturor materiilor şi energiilor care participă la constituirea corpurilor: nu numai cele structurate bogat sub forma corpurilor întregi, dar şi în cazul înglobării de celule sau micro-structuri celulare cu vibraţii înalte, care au rolul de a stabiliza toate copurile marginale ale sistemelor corporale: ale intraplanetarilor (sisteme cu corpuri de la fizic la cauzal), ale primarilor (sisteme cu corpuri de la fizic la dumnezeiesc: sau atmic) şi ale ajutătorilor planetari (sisteme cu corpuri de la fizic la supraenesic). O asemenea structură protectivă şi stabilă în timp, cu vibraţie mai mare decât a corpurilor întrupatului, este mai greu percepută de observatorul uman în această perioadă planetară cu vibraţie joasă, căruia îi trebuie experienţă şi răbdare să se obişnuiască cu perceperea canalului de destin. 

Altă particularitate a canalului de destin este faptul că el cuprinde, din crearea lui, de la bun început aşadar, sâmburi de dezvoltare arhetipală. Dar nu amândouă canalele au sâmburi arhetipali. Canalul corpurilor spirituale nu are sâmburi arhetipali, şi nici structurile sale interioare nu au: structurile lor sunt mature de la bun început, întrucât corpurile spirituale nu cresc, ci sunt create în toată dezvoltarea lor, cu toate structurile lor stabile în timp. Corpurile spirituale sunt ele înseşi corpuri arhetipale matriceale, adică ele determină dezvoltarea sâmburilor arhetipali ai corpurilor planetare, existenţi din momentul creării celulei-ou.

Structurile canalului corpurilor planetare cresc, odată cu creşterea corpurilor născute prin procesul de fecundare, prin influenţele pe care le primesc elementele lor arhetipale de la corpurile spirituale. Creşterea, dezvoltarea corpurilor planetare, şi a canalului lor protector se va derula, aşadar, după cum primesc selectorii-amplificatori de vibraţii ai corpurilor planetare vibraţii de la corpurile spirituale, în funcţie de destinul monadei deja întrupate. 

Toate structurile interioare pe care le studiem ţin de corporalitatea speciei umane. Alte feluri de structuri, ale altor specii, le vom discuta separat. Dacă discutăm despre om, corporalitatea lui este cea mai simplă, pe alocuri, dintre felurile de sisteme corporale, căci multe elemente corporale ajutătoare sunt înlocuite la oameni prin propriile forţe spirituale consolidate, care oricum le revarsă şi le folosesc prin obişnuinţă. Cu cât evoluţiile sunt mai înaintate, cu atât corporalitatea cu care se gestionează forţele radiante spirituale este mai simplă, monadele având deja experienţa orientării forţelor lor, după voinţa şi claritatea cunoaşterii sarcinilor de destin. 

Structurile interioare se dezvoltă masiv după preluarea corpurilor spirituale de către urmaş, de la mama purtătoare până în acel moment. Ele nu se pot dezvolta plenar decât din momentul reîntregirii canalului de destin, prin unirea celor două canale protectoare: ale corpurilor spirituale şi ale corpurilor planetare. Toate structurile, în sâmburii lor deja perceptibili, se află în momentul reunirii canalelor deja în început de lucru pentru destinul în curs, căci până la reunirea celor două canale îşi măresc treptat formele. Apoi, după reunire, creşterea corpurilor continuă mai rapid, cresc şi capacităţile lucrative pentru destinul în curs, până în jurul vârstei de 12 ani, când se împlinesc în medie şi forţele de procreere. Dacă corpurile spirituale se preiau de către urmaş în jurul vârstei de 7 ani – între 6 şi 8 ani mai precis – şi structurile canalului de destin se împlinesc în totalitatea funcţiunilor lor tot într-o perioadă medie – la 12 ani, adică între 10 ani şi jumătate şi 14-15 ani – o marjă mai largă în funcţie de totalitatea structurilor, la rândul lor în funcţie de complexitatea destinului. Iar acest lucru este doar la specia umană, la celelalte specii de mamifere se desfăşoară rapid, în funcţie de mărimea şi de complexitatea corpurilor – oricum mai mică fiind această complexitate decât la oameni. 

Ceea ce trebuie să ştie omul este însă că destinul mamiferelor pe care le omoară, cărora le creează din naştere condiţii de sacrificare la maturitate sau chiar înainte de aceasta, nu este să-i satisfacă poftele în hrănire, ci să creeze condiţii ca aceste animale să trăiască liber, sănătos, în armonie cu natura. Dar în acest fel de acum, sacrificând animalele de tip mamifer în conjuncturi planetare mai puţin favorabile obişnuinţelor de hrănire vegetală, omul face o buclă în destinul SĂU general, din care va învăţa în viitor să asculte „glasul” intuiţiei sale, glasul canalului său de destin care îl îndeamnă să nu mai procedeze ca şi animalele, inconştiente de natura spirituală a vieţii proprii şi a celor din jurul său; iar dacă conjunctural este obligat s-o facă – să nu o facă de plăcere, ci doar din pură necesitate. Nici un fel de sacrificare a unei vieţuitoare să nu o facă din plăcere, care duce la obişnuinţă şi la escaladare, la exagerare prin rafinarea plăcerilor, ci numai din necesitate, în vremurile cele mai grele pe care le poate duce pe o astfel de planetă cum este Pământul. Creşterea vibraţiei medii planetare şi „şoaptele” canalului de destin care protejează în mod natural generaţia nouă a speciei, determină treptat – mai mult sau mai puţin conştient în funcţie de experienţa spiritelor umane, depărtarea de astfel de obişnuinţe curente cum sunt cele de consum de carne, şi revenirea treptată, dar rapidă, la consum de hrană vegetală, eventual doar ajutată în perioade mai grele cu consum de produse mamifere nepreluate prin sacrificiu (în mod curent numai lapte): pe termen scurt (cca. 2000 de ani doar, în perioada minimului vibraţional planetar) şi având grijă de păstrarea biosistemului într-un echilibru ecologic permanent. Vom reveni şi în alte studii la astfel de detalieri. 

Având în vedere aceste generalităţi, să intrăm în detalii privind structurile canalului de destin. Pentru început să avem în vedere structurile mari ale canalului, în dezvoltarea lor : 

1. Canalele de destin ale corpurilor din sistem;

2. Canalul de destin al selectorului-amplificator de vibraţii (S.A.V.):

– canalul sau bula de destin a SAV înainte de cuplarea celor două canale parţiale;

– discul SAV, după cuplarea celor două canale. 

Să le studiem pe rând.

1. CANALELE DE DESTIN ALE CORPURILOR DIN SISTEMELE CORPORALE DE ÎNTRUPARE

Cele mai mari structuri interioare ale canalului de destin sunt cele ale corpurilor din sistemul corporal de întrupare a monadei. Ele sunt structuri fixe, chiar dacă unele au funcţii speciale: care folosesc detaşarea parţială, desprinderea parţială cu corp cu tot: cazul corpului astral, sau posibilităţi de extindere a percepţiilor dincolo de canalul cu corpul care rămâne la locul său, în cadrul sistemului corporal întreg: cazul corpului mental. 

Acum discutăm generalităţi, iar când vom discuta despre corpuri, ne vom ocupa şi de particularităţi ale fiecărui tip de corp în parte şi ale canalului de protecţie, ale canalului de destin. Deocamdată să ne ancorăm în caracteristici generale, care trebuiesc înţelese în cele mai importante dintre formele şi funcţiunile lor. 

Ceea ce noi am înţeles deja despre canalele corpurilor din sistemul corporal uman este faptul că:

– canalele corpurilor spirituale, împreună cu corpurile spirituale sunt create cu toate structurile lor la mărime în stare matură, de la bun început, cu toate structurile complet dezvoltate şi cu funcţiunile lor complete;

– canalele corpurilor planetare, împreună cu corpurile planetare, sunt create ulterior celor spirituale, odată cu procesul de fecundare a ovulului de către spermatozoid. Canalul este o componentă pur energetică a sistemului spiritual, aşadar el nu se moşteneşte odată cu structurile ADN particulare ale părinţilor, ci este creat imediat ce are loc fecundarea: nu înainte, căci în condiţiile actuale de manifestări superficiale ale majorităţii oamenilor, nu este cert că fecundarea va avea loc: corpuri degenerate genetic, sau părintele masculin ales în mod deviat din plăceri sau dorinţe care nu se potrivesc urmaşilor mamei, sau impunerea actului sexual (violare) în urma căruia nu este necesar să fie lăsaţi urmaşi. De asemenea, dacă fecundarea are loc, ca un proces normal între astfel de celule aflate în vitalitatea puternică a planetei, dar ea nu are susţinere prin existenţa unor corpuri spirituale deasupra corporalităţii mamei, îngerii de destin nu creează canalul de destin planetar şi în maximum 3 luni de la fecundare oul îşi pierde vitalitatea complet şi este expulzat (avortat). Este necesar de înţeles că numai în asemenea condiţii oul are vitalitatea şi susţinerea completă de care are nevoie: dacă are corpuri spirituale în prelungirea canalului de întrupare, şi dacă sarcina de destin a îngerilor este să creeze acest canal de destin planetar de jur împrejurul oului astfel format. 

Sunt multe de spus cu privire la canalele fiecărui corp în parte, dar să spunem deocamdată că ele sunt funcţionale în aceleaşi sensuri ca şi canalul total de destin, cu deosebirea că, acolo unde sunt selectori, şi subselectori-amplificatori de vibraţii, aceştia au structuri de protecţie proprie şi nu intră în canalele de destin ale corpurilor; selectorii şi subselectorii, împreună cu structurile lor de protecţie de natura canalelor de destin sunt structuri care ţin de canalul total al întregului sistem corporal. 

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
20. IN FINAL, DESPRE IMPORTANTA SELECTORILOR

Despre selectori vom discuta pe larg şi în cadrul studiilor istorice: privitor la felul în care şi acest set de structuri care sunt parte din canalul de destin, şi altele care fac parte din sistemul corporal din interiorul lui (complexul…

19. CATEVA CUVINTE DESPRE SUBSELECTORI; STRUCTURILE DE PROTECTIE SI MENTINERE A FUNCTIUNILOR LOR

Despre subselectori nu am discutat multe lucruri, dar ne apropiem treptat de studiul corpurilor şi avem astfel nevoie să cunoaştem mai multe lucruri despre ei. Subselectorii sunt structurile care oferă, şi explică cel mai bine imaginea înaintată…

Dictionar