10. Sisteme spirituale

14. CANALUL DE DESTIN: ACTIVITATILE NOASTRE SPIRITUALE (BUDHICE) IN ASTEPTARE LA INTRUPAREA CU CORP FIZIC

Acest aspect spiritual al vieţii noastre, necunoscut, nerecunoscut azi – încă – ne determină acea remarcă făcută de unii oameni mai profunzi: OMUL ESTE BUN ÎN ESENŢA LUI, PROFUND ŞI LUCRĂTOR ÎN PĂTRUNDEREA LUI SPIRITUALĂ...

Şi eu m-am codit mult până ce am scris despre acest aspect, oricum îl cunoşteam, dar nu îl aprofundasem. Bineînţeles că mulţumesc ajutătorilor mei astrali care mă îndrumă mereu spre tot ce poate fi mai bun pentru noi toţi. 

Canalul de destin permite – unisens în majoritatea structurilor sale – pătrunderea fluxurilor de materii şi energii pentru crearea, dezvoltarea şi reîmprospătarea corpurilor şi structurilor inter-corporale din sistem. Sensul unic se referă numai la faptul că se lasă pătrunderea fluxurilor atrase de plexuri, unde canalul care nu este format din materii, deci nu are o reîmprospătare de-a lungul existenţei sale, permite intrarea fluxurilor de materii şi energii cu o anumită vibraţie, dar nu şi a celor care au o vibraţie mai joasă decât cea a fluxurilor cu care se naşte copilul. Volumul fluxurilor se va diminua întotdeauna, treptat, începând cu ajungerea la maturitate – dar nu şi vibraţia fluxurilor aflate într-o anumită proporţie cu vibraţiile canalelor de destin. Aceasta înseamnă de fapt că nu există o decădere din statutul de om, chiar dacă se pot grefa în anumite situaţii organe tot de la vieţuitoare cu corpuri spirituale în sistem: numai dacă însă corpul fizic permite: prin adaptare şi schimbarea în timp rapid a celulelor, reîmprospătarea lor cu fluxurile atrase şi cu alimente corespunzătoare, organele preluate şi celelalte organe de legătură internă. Când vom discuta mai aprofundat despre corpurile din sistemul uman, vom vedea şi procesele care se desfăşoară, şi posibilităţile sau imposibilităţile de a se perpetua caracterele formate din combinaţii genetice naturale accidentale. Important este să reţinem că discutăm despre circulaţia fluxurilor prin pereţii canalelor de destin, iar grefele se susţin sau nu în funcţie de ceea ce lasă să pătrundă prin el canalul cu ramificaţiile sale specifice corporalităţii fiecărui întrupat şi fiecărei structuri inter-corporale în parte. 

După formarea canalului de destin pentru corpurile spirituale, tot prin ajutor superior, de tip angelic, plus radiaţia monadei care se întrupează, începe atragerea fluxurilor din exterior şi formarea corpurilor spirituale după arhetipul folosit de îngerii viitorului potenţial întrupat, pe structura razelor lui spirituale. Adică ei fac arhetipul, „scheletul” sau „urzeala”, iar razele monadei care se întrupează completează până la cea din urmă umplere, formare a structurilor interioare şi exterioare ale corpurilor fluidice spirituale. 

Vom vedea că acelaşi procedeu este folosit în cazul tuturor entităţilor astrale şi spirituale, precum şi a entităţilor dimensionale la intrarea în acest univers – a oricărui univers material, precum şi a monadelor secundare şi centrale care se întrupează total, la nevoie în sarcinile lor, în universurile materiale. Totul urmează un drum de constituire după tipicul pe care îl cunoaştem acum, pentru toate universurile materiale: corpuri permanente în Universul Astral şi Universul Cauzal, precum şi sistem de corpuri pentru fiecare destin în parte, după cum este cazul, în Universul Fizic. Iar aici trebuie făcut cunoscut şi un caz mai puţin discutat până acum: cel al entităţilor care se întrupează în Universul Fizic cu sarcini de întreţinere a structurilor macrouniversice: ele au un singur destin în Universul Fizic, lung cât este nevoie (după unităţile de măsură pământene: milioane, zeci şi sute de milioane de ani, nemăsurabil însă după stele şi galaxii, ci după schimbările de fluxuri între o aprovizionare cu fluxuri energo-materiale printr-o barieră interzonală – până la bariera următoare cu vibraţie mai mică, de unde fluxurile sunt direcţionate către Universul Central pentru reîmprospătare). 

Corporalitatea spirituală astfel creată rămâne în aşteptarea creării condiţiilor de formare a corpurilor care se plămădesc de către părinţi. Această a doua parte corporală se formează în a doua parte a canalului de destin, care protejează corpurile acestei noi serii de corpuri (pe care în studiile prezente le-am mai numit „planetare”: de la corpul cauzal la corpul fizic), cu toate structurile intercorporale dintre care acum cunoaştem: selectorul-amplificator de vibraţii  şi subselectorii din sistem. 

Aşadar, canalul de destin despre care am discutat până acum nu este însă numai acea parte care acoperă, protejează şi susţine întreţinerea corporalităţii spirituale. Ea deserveşte doar întruparea spirituală a urmaşilor potenţiali şi remarcăm astfel acum faptul că entităţile care folosesc doar corpuri spirituale – le-am numit chiar entităţi spirituale (pct.3 din studiu)  – nu sunt singurele forme de activitate superioară de acest fel, sub forma activităţilor entităţilor spirituale. Vom adăuga acum şi acest fel de activitate pe care fiecare dintre noi o are în felul descris, şi vom reveni în studiile viitoare cu alte completări, după cum avem ocazia.

Să avem în vedere că nu este de loc suficient să trăim şi să lucrăm doar cu corpurile spirituale, continuând să încurajăm avorturile pentru propria noastră comoditate, sau să considerăm că se pot face avorturi atâta vreme cât copilul nu „a mişcat”... Pentru că, repet, nu este de loc suficient, chiar dacă trăirile în aşteptarea întrupării cu corp fizic sunt complexe şi rezolvă mai multe lucrări, şi de mai mare atenţie, şi de mai mare profunzime – comparativ cu acţiunile fizice pe care le credem: superficiale, nenecesare chiar, în anumite condiţii. Căci în fiecare întrupare cu corp fizic fiecare gest, fiecare acţiune, cuvânt, gândire, este o mare concentrare a spiritului în tumultul de vibraţii, circulaţii de fluxuri, alte acţiuni ale tuturor vieţuitoarelor din jur, ale tuturor oamenilor. Vedem şi noi, acum, cât de complexă este viaţa şi evoluţia noastră. Dacă nu le-am percepe pe toate integral, nu le-am cunoaşte – credem că nu ar fi importante, că nu ne-a fost „lăsat” de Dumnezeu să le cunoaştem, dacă nu ne-a dat clarviziune, clarauz, etc., ele astfel nu ar fi decât misterele cunoscute doar de Dumnezeu: şi mai mult, ar trebui să luptăm chiar contra celor ce ar susţine altceva, căci astfel am fi „plăcuţi” lui Dumnezeu dacă desconsiderăm astfel de percepţii, dacă oamenii care le caută sunt „păcătoşi”, pentru a nu ajunge să ne dăm seama cândva că am putut să luptăm cu „ispita” şi să o depăşim... 

Ele chiar sunt importante, intuiţiile şi apoi simţirile mentale şi astrale care fac parte din sarcinile destinelor noastre, ne ajută mult din umbră; mai mult, trebuie să ajungem să intuim existenţa întregii lumi a nevăzutelor, să trăim ţinând cont de ea, dar să ne vedem de treburile fizice, care sunt şi ele deosebit de importante. Să ajungem treptat să le percepem ca atare, la schimbarea timpurilor, să le înţelegem sensurile, aspectele în complexitatea împletirii lor, să trăim şi să lucrăm ţinându-le permanent în vedere. Toate cele „ascunse” stau la uşa noastră şi aşteaptă să le descoperim şi să hotărâm singuri ce facem cu ele. Ceilalţi care încă nu au ajuns la astfel de percepţii au sarcina de a ajunge la intuiţii, de a asculta ce spun cei care le percep, au sarcina de a se informa şi de a se orienta în propriile lor intuiţii, susţinându-i pe cei care le oferă cunoaşteri, întărindu-se reciproc în cunoaşterea din ce în ce mai complexă a realităţii înconjurătoare şi a celei interioare. 

În aşteptare, viaţa la nivelul canalelor de întrupare este un adevărat univers spiritual, o lume întreagă la fel ca oricare alta, în care manifestările, percepţiile, înţelegerile, corespondenţele se leagă între ele: fără însă ca asemenea legături să fie prin mişcări de corpuri, aşa cum sunt acţiunile prin corpuri astrale sau fizice de întrupare. La fel: şi planetele, şi stelele sunt aparent tăcute... pământ, apă aer şi foc...dar în spatele tăcerii o mulţime impresionante de spirite trăiesc viu, real, activ şi interactiv, o viaţă extrem de complexă şi profundă.

Şi totul este o lume aparatent tăcută – doar pentru că urechile noastre nu le pot acum percepe, pentru că la nivelul acelor corpuri sunetele fundamentale emise prin conştienţa monadelor fac adevărate simfonii, coruri de simfonii de sunete de frecveţe pe care urechile noastre în prezent nu sunt acordate. Un adevărat univers, în care imaginile sunt percepţiile normale ale monadelor, la fel ca şi cele cu corpul astral sau cu corpul fizic. Se derulează învăţături, lucrări prin sunete de la distanţă, care compactizează sau destramă structuri speciale din materii cu nivele de vibraţie extrem de înalte. Lucrările realizate astfel în comun sunt lucrări de întreţinere a unor structuri universice în Universul Fizic, pe care numai entităţile spirituale, entităţile dimensionale şi inter-dimensionale le pot analiza, aprecia şi realiza în profunzime. Toţi conlucrează după programe care încep chiar la gura canalului şi cuprind tot universul – în funcţie de întrupare şi de experienţa monadelor întrupate. În asemenea condiţii canalele formează practic un univers întreg de aşteptare la întrupare, iar părăsirea lui se face în perioada de vieţuire a mamei, odată cu instalarea menopauzei acesteia sau alte situaţii de întrerupere a posibilităţilor de procreere. 

Vom mai avea prilejul să discutăm despre această parte prea puţin ştiută a activităţilor noastre, în această perioadă cu vibraţii joase. Revenirea la vibraţii planetare înalte, revenirea la o corporalitate dezvoltată, extinsă, care ne permite dezvoltarea percepţiilor naturale ale spiritelor umane, ne va aduce din nou conştienţa unor particularităţi ale activităţilor noastre chiar aici, pe Pământ, fără să mai contestăm – cu atât mai mult – cele care se petrec în locuri cu vibraţii mult mai mari din univers, către care majoritatea spiritelor umane se vor îndrepta în curând, odată cu reîntoarcerea acasă a fiecărui grup spiritual. 


Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
20. IN FINAL, DESPRE IMPORTANTA SELECTORILOR

Despre selectori vom discuta pe larg şi în cadrul studiilor istorice: privitor la felul în care şi acest set de structuri care sunt parte din canalul de destin, şi altele care fac parte din sistemul corporal din interiorul lui (complexul…

19. CATEVA CUVINTE DESPRE SUBSELECTORI; STRUCTURILE DE PROTECTIE SI MENTINERE A FUNCTIUNILOR LOR

Despre subselectori nu am discutat multe lucruri, dar ne apropiem treptat de studiul corpurilor şi avem astfel nevoie să cunoaştem mai multe lucruri despre ei. Subselectorii sunt structurile care oferă, şi explică cel mai bine imaginea înaintată…

Dictionar