10. Sisteme spirituale

10. Despre canalele de intrare in intrupari (5): canalele interioare care se deschid spre universurile materiale

În primul rând să înţelegem faptul că toate structurile despre care discutăm susţin întrupările, de-a lungul întregului lor timp de desfăşurare – întrupări lungi şi scurte deopotrivă – dar în primul rând susţin intrările seturilor de radiaţie monadică în universurile materiale. Canalul central ajută canalele de radiaţie specifică universurilor materiale să treacă de la un univers la altul, prin traversarea acelui strat intermediar dintre universuri, aşa cum am discutat anterior, ajutându-le să nu-şi modifice vibraţia proprie. De aceea radiaţia monadică este protejată de această împletire de canale:

– canalul central care le îmbracă pe toate şi le ajută să-şi păstreze esenţa, vibraţia şi direcţia pe straturi de profunzime diferită, fiecare univers material fiind pe un alt strat al energiei fundamentale, cu altă vibraţie şi cu alte particularităţi specifice;

– canalul de radiaţie al fiecărui set de radiaţie monadică care se direcţionează spre câte un univers material, situat pe un strat diferit ca vibraţie a energiei fundamentale, având ca necesitate de existenţă şi funcţionare diferite elemente care particularizează şi stratul/universul, şi modul în care canalul străbate profunzimile şi chiar distanţele între universurile materiale şi Universul Spiritual Primar. Este drept că lucrurile se petrec oarecum în alte feluri decât cele cu care asociem distanţele pe Pământ; totuşi este bine să le numim distanţe, pentru că numai cu distanţele le putem deocamdată asocia din perspectiva noastră pământeană;

– straturile energetice, sau cămăşile, sau păturile care căptuşesc la interior şi la exterior canalele de radiaţie, care le completează structurile, dar le dau şi un fel de a fi special creat pentru a nu determina nici împrăştierea lor, nici rezonanţa cu canalul prin care trece radiaţia multiplu compusă: din raze de intensităţi diferite, cu viteze diferite, cu alte particularităţi care sunt de asemenea diferite; nu determină nici întărirea/slăbirea radiaţiei prin reflectare sau prin absorbţie. 

Să reţinem acest lucru, căci contribuie la manifestarea liberului arbitru al monadei întrupate – liber arbitru pe care azi avem tendinţa de a nu-l percepe la nivelul parametrilor săi reali şi credem că nu-l avem în condiţiile unor evoluţii organizate: ceea ce este foarte departe de adevăr. 

Astfel radiaţia monadică trece total natural, fără nici o modificare spre universurile materiale, uşurând şi manifestările monadei, dar şi libera circulaţie a vibraţiilor de la monadă spre corpurile sale de întrupare, şi de la corpuri la monadă, ca răspunsuri venite din spaţiile universice la manifestările ei. Toate structurile existente se aliniază acestei cerinţe, care s-a bazat de la început pe regulile manifestărilor libere, neîmpiedicate cu nimic, ale monadelor. Dar şi vibraţiile care sunt baza înregistrărilor în memoriile monadelor se păstrează intacte astfel şi mai ales permit scoaterea din memorii cu fidelitate 100% a tuturor vibraţiilor care oferă celui care se manifestă tot ceea ce necesită în timp util. Toate sunt de fapt în completă armonie cu monada – chiar dacă nu putem spune că sunt monada însăşi, părţi din monadă, ci doar ajutoare care permit manifestarea ei în timp real şi tot în acest fel permite înregistrarea cu fidelitate a vibraţiilor în straturile energiei monadelor, a celulelor energetice fundamentale: sub formă de memorii, de experienţă de viaţă. 

Toate canalele au capetele de deschidere proprie în lăcaşul monadei şi capătul de deschidere în universurile materiale într-o conexiune permanentă în fiecare univers material. Spre deosebire de întrupări, care nu sunt în totalitate permanente în fiecare univers material, nici măcar pentru un ciclu de vieţi – în Universul Fizic întrupările sunt rare, chiar dacă unele din ele sunt extrem de lungi comparativ cu vieţile omului de azi, canalele şi conexiunile se păstrează integral în funcţiune de-a lungul unei etape întregi de evoluţie primară, iar pentru secundari şi centrali – de-a lungul unui ciclu de întrupări proprii în universurile materiale. Monadele centrale pot face uneori cicluri de întrupări chiar mai lungi decât secundarii, în funcţie de necesităţile din universuri şi de experienţa personală, chiar dacă ele se pot manifesta şi direct din Universul Spiritual Central. 

Canalele sunt însă tot timpul, atunci când există la orice evoluant, pline cu radiaţia monadei. Practic nu există nici un moment în care ele să fie goale, iar pe de altă parte nu există nici o rază din radiaţia monadică care să nu fie canalizată prin aceste canale spre un univers material sau altul, chiar dacă nu ajunge să se manifeste undeva. Conexiunile de intrare a radiaţiei în canale nu le opresc – în schimb conexiunile de intrare a radiaţiei monadice în fiecare univers material le opresc atunci când nu există întrupare – este vorba despre conexiunea cu Universul Fizic, pentru fiecare monadă, care face parte dintr-un grup, pentru fiecare grup spiritual din care face parte pentru diverse întrupări, oricât ar fi el de mare sau oricât ar fi el de mic. Toate funcţionează simultan şi toate opresc/pornesc radiaţia. 

Punctul de pornire, de activare a radiaţiei în Universul Fizic îl constituie necesitatea constituirii corpurilor spirituale pentru cei ce le vor avea în întrupare, la comanda îngerului/îngerilor care participă la formarea lor. Pentru spiritele aflate în evoluţii intraplanetare, intrarea la întrupare este dată de deschiderea canalului fizic ajutat de planetă, care creează sistemul corporal planetar din manşoanele sale matriceale, cu participarea părinţilor care însă nu au putere de susţinere personală pentru vitalitatea unor urmaşi. De aceea energia planetei, a manşonului, cu materiile proprii eterice (vitale) îmbracă celula care dă naştere urmaşilor, asigură energia necesară multiplicărilor celulare şi dezvoltarea proceselor de creştere a urmaşilor (plante şi vieţuitoare independente cu spirite în evoluţie intraplanetară). 

În consecinţă, toate fenomenele de perpetuare a speciilor planetare sunt legate de mecanismele din profunzimea fiecărui univers în parte, care deschid conexiunile de intrare a radiaţiei fără să existe vizibil un anume plafon de susţinere a deschiderii. Ele par a se deschide ori din cer, ori din locuri mai mult sau mai puţin sesizabile, sau din pământ, fără o structură anume, un plafon anume delimitat din manşonul eteric matriceal al planetei. Mecanismele sunt susţinute direct de manşonul în care vor trăi vieţuitoarele pe planetă (pământ, aer, apă), în protecţia căruia trăim noi acum: numai el are asemenea mecanisme, nu şi celelalte manşoane matriceale ale planetei. Tot el asigură, aşadar, nu numai viaţa şi energia necesară vieţuitoarelor, ci şi mecanismele intrărilor şi ieşirilor din întrupări. 

Este necesar să privim lucrurile din această perspectivă, căci se poate crede cu uşurinţă că aceste conexiuni s-ar face în zonele de autostabilitazare vibraţională , care se află înafara manşoanelor matriceale ale planetei. Există o formă de canale care sunt percepute clar de către cei care fac meditaţii active şi urmăresc modul în care se deplasează oamenii, corpul lor astral în perioada de somn pentru corpul fizic, spre locurile de autostabilizare vibraţională. Dar acel fel de canal este parte a unor alte canale care fac parte din sistemul nostru de întrupare, specific universului material de întrupare: aşa cum vom discuta, pe rând, şi despre ele, în continuare. 


Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
20. IN FINAL, DESPRE IMPORTANTA SELECTORILOR

Despre selectori vom discuta pe larg şi în cadrul studiilor istorice: privitor la felul în care şi acest set de structuri care sunt parte din canalul de destin, şi altele care fac parte din sistemul corporal din interiorul lui (complexul…

19. CATEVA CUVINTE DESPRE SUBSELECTORI; STRUCTURILE DE PROTECTIE SI MENTINERE A FUNCTIUNILOR LOR

Despre subselectori nu am discutat multe lucruri, dar ne apropiem treptat de studiul corpurilor şi avem astfel nevoie să cunoaştem mai multe lucruri despre ei. Subselectorii sunt structurile care oferă, şi explică cel mai bine imaginea înaintată…

Dictionar