08. Rasele speciei umane

02. Studiu: Diferenţa dintre elementele matriceale şi cele arhetipale în corporalitatea umană

Este necesar să înţelegem de la bun început diferenţa dintre ceea ce numim elemente matriceale şi elemente arhtipale în sistemele noastre corporale. 

Pe scurt, să pornim de la definirea detaliată a acestor elemente:

1. STRUCTURILE MATRICEALE: sunt acele structuri care creează alte structuri în acelaşi corp sau în corpuri diferite, dar care fac parte din acelaşi sistem de întrupare. Structuri care se creează astfel au întotdeauna vibraţii cu frecvenţe cel mult egale cu frecvenţele vibraţiei structurii matriceale (în propriul corp) sau cu frecvenţe mai mici (alte corpuri din sistem). Elementele matriceale creează aşadar ţesătura care va forma corpul (sau corpurile) pentru care funcţionează, dar forma şi funcţionarea fiecărui corp va depinde întotdeauna de elementele arhetipale ale fiecărui corp în parte. 

Indiferent dacă structurile sunt direct create sau fac parte din cascada unor corpuri matriceale, structurile matriceale nu creează structuri identice lor, ci în funcţie de caracteristicile matricei se creează structuri care ţin cont în acelaşi timp de puterea razelor monadelor care se întrupează şi experienţa de folosire a acestora. Conform necesităţilor de destin individual şi de grup de evoluţie, elementele arhetipale sunt cele care dau linia de dezvoltare a corpului în ansamblul său şi fiecărui fel din structurile lui. 

Corpurile create prin intermediul elementelor matriceale pot fi la rândul lor matriceale pentru alte corpuri, care au nevoie de specificul de formare creat de primul corp matriceal, dar şi de caracteristicile intermediarului. Efectele însă se vor cumula de la un corp matriceal la altul, atunci când elementele sunt în cascadă, iar când nu sunt necesare influenţe combinate, cel dintâi corp matriceal / sau oricare corp matriceal superior creează direct formele de dezvoltare ale corpului cu necesitate directă, fără influenţa altor corpuri matriceale. Influenţele inter-corporale însă există (vibraţional, funcţional prin circulaţia fluxurilor energo-materiale de la un corp la altul) şi întreţin astfel coeziunea corpurilor întregului sistem corporal;

2. STRUCTURILE ARHETIPALE: aparţin fiecărui corp în parte, fiind astfel proprii în mod absolut tuturor corpurilor, spre deosebire de elementele matriceale care pot să lipsească din anumite feluri de corpuri (corpul fizic, de exemplu). Ele creează şi întreţin dezvoltarea sau diminuarea (variaţia) structurilor corporale pentru a căror funcţionare lucrează, după modelul creat de structurile matriceale. 

Întrucât structurile matriceale ale sistemelor corporale sunt în faza de început de studiu în cunoaşterea omenirii de azi, se confundă cu multă uşurinţă elementele matriceale cu cele arhetipale, o scriu din proprie experienţă. Variaţia determinată de structurile arhetipale cuprinde un set de schimbări, de modificări, ele făcând parte integrală din funcţionarea arhetipală a corporalităţii în general. Cu alte cuvinte nimic nu variază altfel decât în limitele determinate de structurile arhetipale. 

Conform structurilor arhetipale, corpurile se dezvoltă fără să influenţeze structurile matriceale care le-au creat şi fără să fie identice ce ele, căci oricum se creează şi funcţionează la altă vibraţie decât cea a corpului sau a elementului matriceal creator. 

Diferenţele dintre aceste elemente corporale conduc, în condiţii necesare şi bine determinate, la crearea unor diferenţe încă mult mai mari decât ceea ce se pot numi rase în cadrul speciei umane: este vorba despre ceea ce numim subspecii ale speciilor principale. Speciile, subspeciile şi rasele pot avea varietăţi locale – obţinute prin încrucişări între indivizi – dar ele nu se pot depărta de arhetipul speciei, singurul care permite un număr mai larg sau mai restrâns de încrucişări viabile, în funcţie de evoluţia grupurilor de spirite aflate în întrupări în cadrul speciei. 

În situaţia speciei umane, discutăm în egală măsură de:

– subspecii ale speciei umane: sunt cele ale căror rămăşiţe le luăm azi drept cele ale unor specii din care şi-ar trage originile omenirea de azi; dar acest lucru nu este corect, ci în astfel de cazuri este vorba despre rămăşiţe ale unor subspecii ale speciei umane, care au ajutat alte grupări de spirite: care şi-au terminat trăirile pe Pământ, iar corpurile lor nu au permis perpetuări pe planetă, pentru a fi folosite de alte spirite. Este cazul unor spirite aflate în evoluţii creatoare - dar în faze incipiente, evoluţii de scurtă durată (pentru a nu aduce oboseala spiritelor neobişnuite cu condiţiile unei planete complexe cum este actualmente Pământul): spirite în evoluţii preliminare pentru alte subtrepte de evoluţie decât cele ale spiritelor umane (azi le numim : Cro Magnon, Neanderthal, etc.);

– rase ale speciei umane: forme diferite de corporalitate fluidică care au dat naştere, atunci când vibraţia planetei a scăzut foarte mult (după ultima glaciaţiune), la diverse culori ale epidermei: în funcţie de care ne numim noi azi „rasele” umane. 

Vom dezvolta separat subiectul raselor şi subspeciilor speciei umane. 

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
10. Generalitati privind rasa toltleca

Să numim această rasă aşa cum venea sunetul fundamental al omului care s-a născut în străvechimi, din împletirea celor două rase fundamentale ale speciei umane: lemuriană şi ariană, pe pământurile continentului care a găzduit…

09. Generalitati privind rasa ariana

Din nefericire această denumire a fost prea mult folosită în scop agresiv şi criminal, rasist ca aspect al atitudinii unor spirite faţă de altele. O asemenea atitudine a apărut la un moment dat sub puterea a două direcţii spirituale izvorâte…

Dictionar