07. Energetică stelar-planetară

09. STUDIU: CE ESTE O MATRICE GALACTICĂ

În urma discuţiilor despre temele prezentate în acest capitol, se dovedeşte a fi necesară o sumă de precizări privind elementele matriceale: în general ale corpurilor de întrupare şi în mod deosebit ale unei galaxii matriceale. Câteva precizări trebuiesc făcute pornind de la ceea ce se numeşte, în studiile despre corpurile fluidice, „matrice eterică”.

1. CE ESTE O MATRICE CORPORALĂ

Pornind de la expunerea elementului de dicţionar Matrice (element matriceal)  să adăugăm precizarea că matrice eterică – denumire folosită în literatura ezoterică – ar fi corect să fie numită astfel încât ea să cuprindă toate caracteristicile sale generale, şi nu după cum apare ea la suprafaţă. În general matrice poate fi numită o formă care cuprinde structuri interioare şi exterioare care conduc la crearea unui sistem funcţional; ea determină alte creşteri, din ea însăşi, prin condiţiile pe care le crează pentru dezvoltarea altora, care amplifică, sau rectifică, sau creează condiţii în continuare pentru dezvoltarea altora, în cascadă.

Fiecare matrice trebuie numită după ceea ce crează, dezvoltă şi susţine. Cu acest sens de creaţie, în domeniul corporal spre exemplu, matricea poate fi de specie de vieţuitoare planetare, şi tot corporală este şi aceea a unei planete, a unei stele şi a unei galaxii – cu cele două forme existenţiale ale sale: galaxie care este corp comun pentru o multitudine de popoare de spirite întrupate simultan, în acelaşi loc din univers sau este formată din întrupări separate de stele şi planete, legate între ele şi toate împreună de un nucleu central galactic. 

Privind lucrurile în acest fel se poate spune că o matrice corporală este urzeala în ochiurile căreia se află elementele unei ţesături care formează corpuri susţinute de puterea energetică fundamentală a unei monade sau a unor grupări de monade care au aceeaşi cale de evoluţie deşi sunt în forme diferite de manifestare, completându-se reciproc. 

2. CE ESTE O MATRICE ETERICĂ GALACTICĂ

Pornind de la înţelegerea matricei corporale, a urzelii fundamentale care formează leagănul formaţiunilor corporale, cei care au observat şi studiat elementele definitorii ale matricilor macro-cosmice, mai uşor de reperat şi de studiat, au perceput o întreagă reţea de corzi matriceale care se răspândesc dinspre nucleul galaxiei către periferia ei, în ale cărei noduri – formate din acumulări constructive în respiraţiile spiritelor întrupate – sunt la suprafaţa lor de aceeaşi vibraţie ca şi corpurile eterice (vitale) ale omului. Foarte rar au existat cercetători care au mers, în aceste timpuri planetare cu vibraţii foarte joase, mai departe spre interiorul corzilor numite astfel eterice, pentru a observa că ele nu sunt realizate doar din material eteric, ci în interior se află o multitudine de corzi concentrice care sunt croite din materiale cu vibraţii din ce în ce mai mari, mai înalte, pe măsura depărtării de exterior, a depărtării de partea cu vibraţie de tip eteric. În galaxia în care se află Pământul, corzile matriceale sunt dispuse radial şi concentric – centru fiind marcat de nucleul galactic, aşa cum a fost detaliat în studiile anterioare. De la o reţea de formă sferică, plasă sferică (desenele prezentate au arătat în formă bidimensională modul de răspândire doar în linii mari) – la următoarea reţea, plasă sferică, vibraţia scade pe măsura depărtării de nucleu, în funcţie de necesităţile de întrupare ale stelelor, planetelor şi vieţuitoarelor de pe planete şi din preajma lor. În cuprinsul unei asemenea plase, vibraţia variază de la un sistem stelar la altul, iar în cadrul unui sistem stelar ea variază de la o stea la alta, de la o planetă la alta, de la o formă de întrupare la alta (astrală sau fizică, de la o specie la alta în cazul celor fizice). Varietatea formelor de planete, planetoizi şi specii de vieţuitoare planetare determină necesitatea unui fel de corzi matriceale care să unească toate sistemele stelare: corzile galactice. 

Din nucleele sistemelor stelare pornesc alte feluri de corzi, cu structuri asemănătoare, dar cu nivele de vibraţie cu variaţii interioare mult mai multe: corzile stelare. 

Din stele pornesc alte sisteme de corzi matriceale care reunesc planetele guvernate de stele (şi, acolo unde este cazul: planetoizii sau sateliţii matriceali, alimentaţi tot prin corzi de planeta de care aparţin). 

Fiecare coardă galactică este formată din structuri interioare concentrice egale cu numărul plaselor matriceale din componenţa sa, cu numărul de nivele de vibraţie ale fluxurilor care vor circula de la primele stele (stelele matriceale) la ultimele, cele mai depărtate de nucleul galaxiei. 

Fiecare coardă stelară este formată pe aceleaşi principii ca şi corzile galactice, dar cuprinde sub-nivele de vibraţie specifice planetelor pe care le va ajuta steaua să se constituie, care vor rămâne sub guvernarea stelei care le-a constituit şi le alimentează în continuare cu fluxuri specifice sistemului stelar de care aparţin. 

Planetele se unesc între ele prin corzi planetare, formând astfel sisteme şi subsisteme aflate pe câte o coardă. Vor exista spre aprovizionare cu fluxuri energo-materiale specifice evoluţiilor lor şi a vieţuitoarelor cu corp fizic şi cu corp astral de manifestare. Astfel fiecare planetă va avea:

– o coardă stelară, care a ajutat la constituirea fiecărei planete din sistemul stelei, prin care vor circula fluxuri energo-materiale specifice tuturor planetelor din sistemul planetar al stelei;

– o coardă planetară, care reuneşte planete cu destine asemănătoare pentru poporul spiritual întrupat în fiecare planetă în parte, chiar dacă unele sunt purtătoare prin destin personal de biosistem, iar altele nu, chiar dacă au biosisteme cu corp fizic (pământos, gazos, lichid) sau/şi cu corp astral, pe planete astrale (cu corp astral). 

Aşadar planetele şi vieţuitoarele lor nu vor fi influenţate de fluxuri cu vibraţii foarte mari dinspre centrul galaxiei, nici de cele cu vibraţii foarte mici din marginea galaxiei – dar în funcţie de poziţia în galaxie vor fi în vibraţii majoritar mari spre centru, majoritar mici spre margine. Indiferent de poziţia lor în galaxie, stelele vor primi întotdeauna fluxurile care circulă prin toată reţeaua matriceală galactică, fluxuri care vor ajuta la întreţinerea arderilor fizice din stele, iar planetele să-şi întreţină inele de foc – lavă în termeni pământeni – care să menţină vibraţia planetei la un nivel apropiat de necesităţile proprii şi ale vieţuitoarelor de pe planete. 

Ceea ce numim aşadar matrice galactică este o formaţiune cordală, dar în acelaşi timp ea formează nu numai corzi, ci contribuie la formarea unor alte părţi ale matricei eterice (cu interiorul format din straturi, corzi interioare concentrice de vibraţie din ce în ce mai înaltă) care oferă la rândul lor condiţii de constituire a părţilor fizice – adică pământoasă, lichidă sau gazoasă a planetelor şi stelelor din galaxie, care întreţin viaţa (în cazul planetelor) sau arderile (în cazul stelelor). Ele sunt sub formă de nuclee, de manşoane, de zone (straturi, structuri) de autostabilizare vibraţională  pentru vieţuitoarele cu corp fizic de manifestare pe planetele fizice. În timp ce asemenea manşoane şi structuri de autostabilizare vibraţională au puterea de a întreţine vieţile biosistemelor însoţitoare (fizic şi astral), vieţuitoarele înseşi au corpuri, sisteme corporale cu elemente (straturi, structuri şi substructuri) care se constituie elemente matriceale pentru alte componente şi corpuri din acelaşi sistem corporal. Ele determină prin funcţionarea lor, sub influenţa condiţiilor exterioare şi a condiţiilor interioare (puterea energetică şi experienţa monadei întrupate, în principal) alte modificări, dezvoltări, funcţionări, cu variaţii existenţiale în funcţie de matricea care le constituie şi le face dependente de ea. 

De obicei toate sistemele corporale au o determinată matriceală principală care se constituie punct de pornire pentru toate celelalte subsisteme din sistem. De aceea este bine de ştiut că în ceea ce priveşte corporalitatea vieţuitoarelor pământene, matricea nu este eterică decât pentru corpul fizic şi numai în parte, dar este numită eterică doar de către cei care nu cunosc decât existenţa unui corp eteric (vital) pe lângă cel fizic. Corpul dublu-eteric este matrice pentru corpul fizic cu amendamentul că are la rândul său corpul spiritual (sau budhic) ca matrice fundamentală totală. Fiecare corp din sistemul corporal cu corpuri spirituale (pentru mamifere şi oameni pe Pământ) are o legătură cu corpurile spirituale matrice, dar şi cu corpul dumnezeiesc (atmic) care se constituie elementul matriceal principal care formează legături cu întreaga galaxie. 

La rândul său, corpul dumnezeiesc (sau atmic) nu este ultimul strat din sistemul corporal al multor întrupaţi umani, care îşi folosesc experienţa de ajutători avansaţi pentru a face legătura cu toate felurile de întrupaţi din galaxie şi din straturile, dimensiunile structurale paralele ajutătoare (pentru desfăşurarea întregii vieţi primare din stratul nostru dimensional). 

Discuţii mai detaliate privind dezvoltarea corporalităţii noastre pe baza elementelor, şi corpurilor matriceale vor fi expuse într-un capitol separat. 

Se vor urmări de asemenea:

Studiu: Diferenţa dintre elementele matriceale şi cele arhetipale în corporalitatea umană

Studiu: Alte precizări privind elemente matriceale în corporalitatea stelar-planetară

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
19. FORMAREA PĂRŢII FIZICE A PLANETEI; INFLUENŢA STRUCTURII MANŞONULUI ETERIC ASUPRA RELIEFULUI PĂRŢII FIZICE A PLANETEI

I. IDEI PRINCIPALE 1. După formarea manşonului eteric al planetei, structurile sale încep atragerea fluxurilor materiale fizice, care vor forma partea fizică a planetei: – canalele groase atrag fluxuri energo-materiale fizice care vor…

18. CONCLUZII PRIVIND CANALELE ŞI CORZILE DIN UNIVERS

În primul rând să reţinem acele caracteristici care aseamănă sau diferenţiază canalele şi corzile din acest univers, ca să înţelegem în profunzime această parte a structurilor lumii în care trăim. 1. Discutăm…

Dictionar