Jurnal Spiritual

SPLENDIDA ÎMPLETIRE A CAPACITĂŢILOR NOASTRE DE CREATOR, ÎNDRUMĂTOR ŞI AJUTĂTOR

Motto: Nu vreau să contrazic alte opinii, părerile mele mi le demonstrez în felul meu şi sugerez că ar putea să se adauge celor existente deja...

Ne-am obişnuit să adoptăm exprimări noi – ceea ce este foarte bine, dar le folosim de multe ori în situaţii care nu au multe în comun cu ideea de bază a exprimărilor noastre. Confundăm de multe ori noţiuni curente cu imagini aparente ale unor părţi ale realităţii cu care venim în contact. Universul nu este holografic propriu zis, ci percepţia şi gândirea noastră îi oferă un aspect holografic, pe măsură ce şi experienţa de gândire este în creştere, şi sfera cunoaşterilor noastre se lărgeşte de la o clipă la alta. De fapt nu ştim multe lucruri despre universul nostru, ci doar câte ceva din părţile sale care se aseamănă cu cele cunoscute de noi din viaţa curentă. Ele conduc la formarea unui tablou al fenomenologiei cu care, mai mult sau mai puţin, ne-am întâlnit în sfera restrânsă a Pământului perceput doar fizic. Am mai putea adăuga fenomenele fizico-chimice stelare, câte ceva din galaxie, atâta cât poate fi percepută ea cu instrumentarul adaptat simţurilor noastre fizice şi gândirii noastre. Restul este pentru noi, acum, „materia întunecată a universului” – materia care nu se „luminează” sau „colorează” sub influenţa nicicăror radiaţii cunoscute de noi pe Pământ: materia necuprinsă, nestrăbătută de percepţiile noastre şi, astfel, de cunoaşterea noastră.

...Aş corecta aici o exprimare: mă refer la percepţia şi cunoaşterea noastră oficială, căci în secret cercetătorii merg pe linia dezvoltărilor mentale şi astrale naturale ale omului, şi de aici către legături interioare între sfera fenomenologiei concret-fizice şi a celei intuitive. Procesul descoperirilor ştiinţifice pe care îl credem unidirecţional, se dovedeşte a fi de fapt pornit din orice direcţie şi mergând în direcţii nebănuite de noi încă: chiar şi numai privind înţelegerile noastre cu caracter fizic – detectabile şi înţelese prin aparatură, instrumentar adaptat pentru găsirea unor elemente care se reflectă mai mult sau mai puţin vizibil, perceptibil pentru omul obişnuit cu sfera manifestărilor curente pământene vechi. 

CREDE ŞI CERCETEAZĂ...

Crede şi cercetează nu este o formulă oficială, care să fie folosită de conducători pentru, şi mereu către masele conduse de ei; ea este o formulă folosită în ascuns de oficiali şi organizaţiile lor ascunse. Aşa este... teoriile conspiraţioniste nu sunt întrutotul reale, după părerea mea, ci doar sunt adevăruri ascunse – de multe ori nu pentru propriul popor, ci pentru concurenţa acerbă între conducători, ale căror activităţi nu rulează în virtutea legilor conlucrării: în anumite domenii, ci a unei concurenţe acerbe în toate domeniile. Populaţia condusă este doar masa de manevră – aşa este, de care le pasă doar în măsura în care ea munceşte şi aplică consecvent ceea ce le indică conducătorii lor. 

Dar să revenim...

Aşadar cunoaşterea noastră este întrucâtva holografică: universul nu este neapărat holografic în totalitatea lui. El este remodelabil în orice punct al său – şi sunt mulţi oameni care ştiu bine acest lucru, iar remodelările care au loc în vastitatea spaţiilor lui nu schimbă cu nimic existenţele din alte locuri. Iar aceasta se petrece astfel întrucât universul nu este o autocreaţie întâmplătoare, ci este o creaţie conştientă, realizată pentru spirite care evoluează şi ele către conştienţă şi conştiinţă activă ce se dezvoltă sub îndrumările oferite prin experienţa proprie a creatorilor şi remodelatorilor lui. Armonia în care se petrece dezvoltarea sa şi modelările/remodelările lui denotă această experienţă uriaşă, în lumina conştienţei atotcuprinzătoare a creatorilor săi permanent-lucrători. 

Şi numai perceperea, şi pătrunderea construcţiei sale complexe şi remodelabile în timp, ne poate conduce la înţelegerea că este o creaţie conştientă şi nu o formaţie arbitrară după legi ale echilibrului: găsirea echibrului este FORMA DE FUNCŢIONARE ŞI DE PĂSTRARE A ACESTEI CREAŢII, în acest context. Universul funcţionează de fapt nu după legi imuabile, ci după mecanisme care au la bază funcţiuni ce se dezvoltă după cele urmărite de creatorii lui. Lucrările lor au loc numai în vederea adaptărilor locale pentru urmărirea ţelului acestei creaţii prodigioase: evoluţiile noastre, ale monadelor pe care le ajută cu infinită dragoste şi înţelegere. Astfel de modificări vin să personalizeze necesitatea desfăşurărilor personale ale diferitelor grupuri de spirite care efectuează evoluţii cu ajutorul sistemului astfel creat: căci nu este singular şi nici nu este un „vis” al unor entităţi care nu sunt conştiente de ceea ce fac. Suntem în mijlocul unui sistem complex de universuri, cu subsisteme aflate între universuri şi înconjurătoare ale sistemului întreg. Toate se îmbină conlucrativ, în armonie totală pentru realizarea evoluţiilor monadelor care învaţă să se manifeste prin corporalitate sau fără intermedierea ei, învăţând rosturile lumilor în care trăiesc, legăturile mai mult sau mai puţin subtile cu alte sfere ale creaţiei totale. Unii le cunosc pentru că ei le-au creat, alţii au cunoscut creaţia şi funcţionarea ei, ajungând la un moment dat să participe la remodelarea ei permanentă pentru a veni în ajutorul valurilor de evoluanţi care intră mereu în învăţături în unele părţi, care ajută pregătirilor lor pentru continuări în alte părţi – alte universuri, alte dimensiuni structurale ale universului local, apoi pentru cunoaşterea structurilor inter-zonale într-un univers, apoi inter-dimensionale înafara universului (dar legat de funcţionarea lui şi a evoluţiilor locale), apoi inter-universice.

Paralel cu învăţăturile de acest fel – adică ale creaţiei în sine, ale funcţionărilor şi folosirilor ei – se derulează învăţături de manifestare între spirite: între membrii fiecărui popor spiritual (http://www.bucuria-cunoasterii.ro/termen/popor-spiritual.html ) între diverse generaţii de spirite evoluante, cu care în eternitate fiecare va conlucra, ajutând mereu alte noi generaţii de spirite. 

SĂ NU PIERDEM DIN VEDERE CĂ SUNTEM AJUTĂTORI PENTRU ETERNITATE...

Trăim vremuri în care deja nimic nu mai poate fi ascuns şi nimeni nu scapă a fi judecat de semenii săi. 

Dar există deosebire între o judecată sănătoasă, analiză din care se trag concluzii creându-se învăţături complexe pentru toţi participanţii la evenimente, şi acuzarea după aparenţe. Sunt oameni care judecă: adică gândesc, analizează cu răbdare şi virtute, sănătos şi concentrat, luând în calcul toate cele constructive pentru continuarea vieţii în mod echilibrat şi armonios. Însă nimeni nu judecă sănătos şi frumos fără să fi trecut şi el prin greşeli, după aparenţe. 

Chiar dacă nu ne vine să credem, aparenţele şi adevărul măresc împreună volumul şi calitatea experienţei totale a fiecărui spirit în parte. Şi de fiecare dată când un ajutător trăieşte alături de o generaţie spirituală mai nouă, chiar dacă mai puţin experimentată, îşi îmbogăţeşte în mod egal şi sfera aparenţelor de judecat, şi sfera gândirilor sănătoase cu care ajutătorul este deja obişnuit.

Obişnuinţa aceasta a ajutătorilor îi determină să vadă, să perceapă mult mai repede adevărul de sub aparenţe, să descopere întregul din perspectiva unei părţi, comparativ cu percepţiile încă limitate ale celor pe care ei îi ajută. Ceea ce îi ajută din plin pe cei mai vechi este experienţa de a fi trecut deja prin aceste stări confuze, şi de a trece mereu alături de noi generaţii de ajutaţi prin diverse stări asemănătoare, pentru a le arăta spre conştientizare stările de confuzie trecătoare, datorate lipsei de experienţă proprie. 

Aşadar a judeca cu sens de acuzare pentru limitare sau chiar distrugere nu este acelaşi lucru cu cele de mai sus. Nu este o gândire eliberatoare. Dar cei care se află în cursul unui proces de formare a sensului pozitiv, constructiv, mai ales la nivelele de vibraţie joasă a universului – cazul Pământului – fără să fi înţeles bine acest rost, trebuiesc ajutaţi să găsească orientarea pe drumul recunoaşterii realităţii din spatele aparenţelor. Aparenţe care se formează de cele mai multe ori la acest nivel de vibraţie joasă a universului, selectând inconştient doar cele recunoscute de trăitorii evenimentelor – cu o cunoaştere foarte limitată comparativ cu aceea a ajutătorilor lor. Acest fel limitat încă al celor ajutaţi determină curajul şi puterea ajutătorilor, dar şi reacţiile adverse ale celor ajutaţi. Încredinţările proprii, consolidarea celor care sunt încredinţaţi de adevărul lor, indiferent cum ar fi, mai puternic sau mai slab în funcţie de vechimea fiecăruia în manifestările pe care şi le apără, determină şi starea de adversitate, însă determină şi cele pe care ajutătorii le învaţă pentru a-şi înlătura şi stările de nervozitate, de adversitate pe care le au. Celor ajutaţi li se formează treptat idei noi, orizontul li se măreşte, totul se lărgeşte şi îşi formează nu numai experienţa de a vedea, percepe, detalii în plus faţă de cele cunoscute deja, dar şi detalii ale confuziilor proprii – chiar dacă de scurtă durată – alături de percepţia confuziilor proprii şi ale celor din jur. Se tonifică şi dezvoltă experienţa de a se purta echilibrat cu cei care au orizontul mai limitat, experienţa de a se purta neagresiv cu cei care se poartă agresiv în astfel de condiţii, căci şi ei au trecut cândva prin aceste feluri de situaţii şi le-au depăşit. Se formează mereu o spirală a ieşirilor-împreună din situaţii grele, depăşind împreună astfel sfera mică a agresiunilor reciproce (pentru pământeni, în alte părţi – ale altor manifestări), a criminalităţii şi războiului, a luptei pentru pământuri, ape, ceruri, adevăruri şi neadevăruri, puteri şi neputinţe, încrâncenări limitative. Se creează astfel noi orizonturi, deschiderile devin mereu mai largi şi înălţate spiritual, conducând astfel la lărgiri ale experienţei fiecărei monade în parte, ale percepţiilor şi aplicărilor înţelegerilor rezultate din ele, în sfere proprii din ce în ce mai extinse. 

Acesta este drumul evoluţiilor noastre...


Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Momente de vinovatii: ale mele, ale altora...

Avem momente în viaţă în care ne-am dori vinovăţia altora... Este amprenta societăţii... Cel mai bun lucru este să ne detaşăm de aşa ceva, imediat cum conştientizăm. Ştiu că este o luptă grea. Mă trezesc că spun așa…

... PARFUM DE VIATA ROMANEASCA SANATOASA...

... parfum de viaţă românească sănătoasă... ... ceea ce nu înseamnă că în casă... sau pe o buturugă pe acolo... nu există azi și un laptop, pentru a ține legătura cu modernitatea. De fapt, acesta ar fi echilibrul între…

Dictionar