01. Diverse studii

Întrebare: De ce ajutătorii trebuie să introducă noutățile chiar din felul de a se manifesta al celor ajutați?

Răspuns:
Ajutorul se învaţă a se oferi în modul cel mai eficient prin întrupare în preajma celui/celor ajutaţi:
– din întrupare astrală: adică întrupare cu sistem corporal cu corp astral de manifestare curentă, când ajutorul este în general de tip vibraţional; se manifestă sub forma echilibrărilor vibraţionale între perioadele de somn obişnuite şi este valabil pentru toate vieţuitoarele planetare. Tangenţele directe – de multe ori simţite – de către cei ajutaţi de entităţi astrale este de fapt un impuls vibraţional extrem de puternic de care cel ajutat are nevoie: pe loc şi/sau în perioada imediat următoare, declanşând sarcini sau ajutând la consolidări în momente în care întrupatul se poate dezorienta cu mai multă uşurinţă;
– din întrupare fizică: întrupare cu sistem corporal cu corp fizic de manifestare curentă, când ajutorul este oferit prin întrupare directă în preajma celui/celor ajutaţi. Este un ajutor şi de tip vibraţional – prin radiaţia monadică proprie a ajutătorului care echilibrează direct vibraţia celui/celor ajutaţi, dar în special prin manifestarea directă în raza de conştienţă a celor ajutaţi: ca un exemplu concret de manifestare al ajutătorului, în care, din mijlocul comportamentelor preluate de acesta de la cei pentru care s-au întrupat, începe să schimbe ceva în astfel de comportamente sau în obişnuinţe anterioare ale ajutaţilor aceştia sunt conduşi spre obişnuinţe noi, pe măsura forţelor spirituale care au crescut – dar spiritele nu ştiu încă asta.
Fiecare zonă a universului are specificul său de evoluţie şi astfel specificul său de necesitate a abordării diferitelor forme de ajutor. Zona în care se află Pământul are o vibraţie relativ joasă, oferind condiţii de trai unor spirite aflate la începutul evoluţiilor lor. Este început de evoluţie în care spiritele sunt obişnuite să-şi conştientizeze semenii cei mai apropiaţi: fraţii de spirit din propriul lor popor spiritual.
De asemenea Pământul se află într-o subzonă în care spiritele încep să conştientizeze şi străini dinafara poporului lor. Nu-i preţuiesc mult pe cei care se comportă diferit, căci la început nu sesizează superioritatea ajutorul adus, oferit, acest fiind cu mult altfel de felul lor de a se manifesta, luându-i drept semeni din poporul propriu, care ar dori să le-o ia înainte, fără să conştientizeze (aşa cum am scris mai sus) felul de ajutor nou pe care îl primesc din partea lor.
De aceea, în astfel de începuturi, trebuie să fie lină trecerea de la o formă veche de manifestare la o formă nouă, dovedindu-se astfel necesară derularea vieţii ajutătorului în mijlocul grupului local:
– este necesară naşterea lui în mijlocul societăţii, grupului, speciei de vieţuitoare planetare ajutate, preluarea manifestărilor grupului spiritual din societatea de naştere a ajutătorului;
– pe fundalul manifestărilor generale, în situaţii grele mai ales în această zonă a universului, când cei de ajutat conştientizează greutăţile cu care se confruntă şi neputinţele de a şi le rezolva prin intermediul celor ştiute deja, ajutătorii din mijlocul lor vor introduce treptat, discret, lin, formele noi de manifestare. Ele vor fi preluate după exemplul personal de acţiune a ajutătorului, mai întâi de către cei apropiaţi, din grupul personal, apoi, de la un individ la altul se vor răspândi noile direcţii de acţiune în societate (grup). Noutăţile însă vor avea variaţii de preluare apropiate de particularităţile de manifestare proprii grupului, iar acesta este un lucru deosebit de important pentru ajutători. Pe de o parte vor învăţa ajutătorii formele de manifestare cu specificul local, în lucrare, în acţiune, cu tendinţele şi înclinaţiile celor ajutaţi, ceea ce înseamnă o îmbogăţire proprie a ajutărorului prin variaţiuni pe aceeaşi temă, care vor forma în timp flexibilităţi: nu numai pe loc, faţă de grupul de ajutat, şi nu numai pe aceeaşi temă, ci şi în alte situaţii, cu alte grupuri. Se formează apropieri flexibile de fiecare fel de alt grup de acelaşi fel, dar cu particularităţi de manifestare mereu altele, iar ajutătorul îşi formează astfel adaptări rapide şi mult mai apropiate de fiecare grup ajutat care se află în aceeaşi etapă de evoluţie. Se creează o flexibilitate nu numai de acceptare a ajutătorului, dar şi de flexibilitate între acceptările diferitelor grupuri de întrupaţi, într-o sumă din ce în ce mai mare de posibilităţi de acţiune, de atitudine, de comportament din grup. La început chiar ajutătorii sunt reticenţi, inflexibili, autoritari, revoltaţi, neînţelegători, intoleranţi. Toleranţa, acceptarea, flexibilitatea fără renunţarea abordărilor se învaţă treptat, din timpul evoluţiilor primare, continuând cu evoluţiile secundare de aprofundare şi diversificare a felurilor de ajutor oferite celor din jur.
Pe de altă parte, cei ajutaţi învaţă de la început şi calea proprie, folosită de ajutător, şi calea care lor li se pare mai uşoară, mai apropiată de felul lor de a fi, de a acţiona, de a simţi. Astfel încât, atunci când ei înşişi vor deveni ajutători pentru alţi semeni aflaţi în acelaşi fel de necesitate, deja au o flexibilitate în alegerea pe care o au la dispoziţie, cel puţin din două direcţii – prin afirmaţie şi prin negare, dar de fapt nuanţele sunt mai multe – după cât de perceptivi au fost în timpul învăţăturilor şi aplicaţiilor, observând treptat şi diferenţele fine între modurile de aplicare de la o situaţie la alta, de la un individ la altul.
Evoluţiile nu încurajează uniformizarea manifestărilor, ci parcurgerea unor trepte de evoluţie cu caracter general, în care fiecare individ să se dezvolte, în special în evoluţiile primare – formatoare de manifestări ale monadelor – după propria sa individualitate, personalitate. Ele formează astfel ţeluri comune cu ale fraţilor de spirit, cu ale spiritelor din echipa proprie spirituală, cu întreg poporul său spiritual şi, treptat, cu multe alte popoare spirituale cu care îşi împletesc cu toţii trăirile în marile evoluţii comune care finalizează evoluţiile primare. Mai departe, evoluţiile secundare vor adânci particularităţile de individualizare a monadelor: fiecare monadă îşi va dezvolta manifestările proprii, dincolo de cele mai fine asemănări cu foştii fraţi de spirit, dar lăsându-le şi pe acestea să coexiste în experienţa proprie.
Evoluţiile centrale şi aplicaţiile lor universale dezvoltă exponenţial experienţa de ajutător, care culminează cu puterea de pătrundere simultană în toate universurile Creaţiei şi coordonarea tuturor evoluţiilor care o folosesc. Pentru coordonarea evoluţiilor, de la bun început se aleg monadele centrale cu experienţa cea mai apropiată de popoarele spirituale pe care le vor ajuta în toate treptele lor de evoluţii, cu o experienţă care se apropie cel mai mult de tendinţele de înaintare ale celor ajutaţi, de înclinaţiile lor proprii. În acest fel, şi cei ajutaţi-coordonaţi astfel se vor simţi foarte curând înţeleşi, şi ajutătorii vor avea de învăţat din înseşi experienţele trăite în preajma celor ajutaţi, căci nici o formă de trăire nu este identică cu alta, aşa cum nici o monadă nu este identică cu alta. Chiar dacă monadele unui popor spiritual sunt foarte asemănătoare una cu alta, există întotdeauna diferenţe mai mult sau mai puţin fine între evoluţiile monadelor, ceea ce conduce în continuare la creşterea experienţei centralilor, a aprofundării diferitelor forme de ajutor, de creare a condiţiilor de desfăşurare a acestora şi de coordonare a împletirii evoluţiilor ajutătorilor şi ajutaţilor: este o experienţă care nu va rămâne doar a centralilor participanţi, este o experienţă care va fi preluată şi de ceilalţi centrali, în mod radiant, cu aplicaţiile efective pe care ei le realizează în vederea obţinerii unor spectre din ce în ce mai bogate de variaţii ale manifestărilor spirituale.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Atenționările îngerilor noștri

Este adevărat că această postare apare ca urmare a prezentării unui caz concret actual: cineva care vede deseori peste zi cifre repetitive, de genul: ora 13:13, 21:21; număr de maşină 1616, etc.Nu este singurul mesaj care a ajuns la mine şi nu…

Poziția mea față de prezentarea actuală a istoriei poporului român

Răspund pe scurt la o serie de întrebări care mi s-au pus, cerând să-mi precizez poziţia faţă de cele care se scriu acum, în presă, pe diverse motoare de socializare (bloguri, siteuri, facebook) cu privire la originile poporului…

Dictionar