1. Poveștile geților

05. Lămuriri importante, după parcurgerea primelor elemente de studiu

Sunt necesare câteva precizări acum, după cei dintâi pași pe care i-am parcurs împreună, în vremurile vechilor așezări ale geților cei cuminți. Adică în vremurile când populațiile locale erau numai cele tradiționale, fără ca ele sa fi cunoscut încă venirea grupurilor migratoare, care au schimbat viața pământurilor noastre. Dar geții știau despre ele. Şi despre istoria lor trăită împreună vom avea alte istorii de povestit…

Nu discutăm aici despre ierarhiile cerești și rangurile pământene ale unor conducători care și-au luat titluri – nu şi le-au căpătat ca urmare a respectului radiat în lume, ci al unuia impus, al unuia cerșit, arogat… Așa cum au stat lucrurile cu egiptenii, romanii.
Mărimile adevărate, și retrase, ale acestei lumi au cunoscut modestia, austeritatea, creația cu propriile mâini, apoi iubirea, altruismul, sacrificiul. Adevăratul conducător, fie el politic sau religios se sacrifica în fiecare clipă a vieții sale, pentru binele celor pe care îi îndruma. Nemijlocit.
Ceea ce este de menționat acum, pentru o primă clarificare a lucrurilor, este faptul ca structurile sunt directe, reale, exprimate în felul pe care îl cunoaștem azi, chiar dacă am oferit textele într-un limbaj care se apropie de gândirea şi înțelegerea locală. Structurile pe care le prezint sunt omenești, nu sunt nicidecum ierarhii cerești. Este adevărat că pentru mulți oameni ele par a fi ireale şi sunt într-un fel șocante. Se datorează faptului că nu au fost prezentate în mod oficial, deși ele sunt cunoscute dintotdeauna, sunt bine cunoscute și azi, și prezentate pe diverse canale mass-media sub diferite forme.
Moșii erau așadar conducători spirituali de vârstă foarte înaintată – nu politici, nu războinici – care știau bine derulările timpurilor, simțeau schimbările așa cum vedem noi norii pe cer, cum simțim presiunea atmosferica, vibrațiile aerului în diferite ipostaze si pregăteau învăţătorii şi maeştrii așezărilor de cele mai multe ori prin intermediul călătorilor. Dar atunci când era cazul, legăturile se păstrau direct intre moși şi învăţători, intre moși si maeștrii meseriași ai așezărilor. Maeștrii (măiaştrii) erau chiar cei mai pricepuți meșteri în meseriile bazate pe creație materiala. Un element deja binecunoscut în unele cercuri de specialitate este faptul ca Zalmoxis cunoștea peste 300 de elemente chimice pământene. Oricine dintre noi îşi poate pune azi întrebarea la ce folosea să ştie atât de multe elemente, în condițiile în care nici azi, cu tehnologiile noastre destul de complexe, nu folosim în viața curenta toate elementele chimice în creația noastră cotidiana. Dar dacă ne gândim ca viața noastră nu este încadrată de oficialităţi la capitolul ”Important în orice moment”, vom înțelege ca noi nu beneficiem de toate cercetările şi realizările pe care le numim științifice – în timp ce structurile sociale bogate beneficiază in mod curent de toate + cele mai noi elemente care apar permanent.
Popoarele din vechime care au păstrat libertatea de gândire si creație in toate structurile lor – printre care şi dacii, geții, aşa cum spuneam – beneficiau permanent de toate cunoaşterile moşilor, de cele care aveau momentul lor de aplicaţie, după cum se schimbau vremurile. Moşii cunoşteau tot ceea ce se poate face cu toate resursele planetare şi cosmice, dar ofereau populaţiilor ajutate de ei ceea ce le era necesar în momentul derulării vieţii comunitare. Puteau să înveţe oamenii să facă avioane, dar nu le-ar fi folosit să facă avioane în contextul societăţii lor !! De asemenea, puteau să-i înveţe inginerie genetică, medicină antivirală, dar nu şi în condiţiile în care CURĂŢENIA ŞI PACEA SUFLETEASCĂ domneau în sânul populaţiilor locale şi nici o epidemie nu tulbura liniştea comunităţilor. Doar frica şi panica, perversităţile mentale (una credem – alta facem) distrug azi lent sistemul imunitar omenesc.
Si lista ar putea continua.
Voi reveni de-a lungul timpului cu diverse analize, după această prezentare generală. Ea ne va ajuta să înţelegem mult mai multe desfăşurări în drumurile noastre spirituale, de-a lungul şi de-a latul tuturor continentelor.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
21. Scurtă sinteză a activităţilor anuale din vechime ale moşilor popoarelor şi ale trimişilor lor

Din discuţiile avute pe baza lucrărilor prezentate până în acest moment, rezultă necesitatea unei asemenea prezentări. O scurtă recapitulare a activităţilor anuale, şi chiar pentru perioade mai lungi de timp, privind îndrumările…

20. Educaţia getică străveche de om şi ajutător (2)

Geţii înţelegeau bine complexitatea noţiunii de om ajutător. Dar şi de înger-ajutător…Azi, noi am pierdut mare parte din sfera cuprinzătoare a acestei noţiuni. Confundăm de multe ori noţiunea de interes cu noţiunea de ajutor:…

Dictionar